Járműfedélzeti kommunikáció - BMEKOKAA580


 • Általános információk

  Járműfedélzeti kommunikáció

  oktatók: dr. Aradi Szilárd és dr. Szabó Géza

   

  A tárgy a 2020/2021 tanév tavaszi félévében indul.

  Távolléti oktatási forma,

  Félév első fele (első 7 hét, Szabó Géza része):  Teams órák az órarend szerint

   (A távolléti oktatás nem teszi lehetővé a gyakorlatok keretében megtartott mérések lefolytatását; ezek ebben a félévben elmaradnak /értelemszerűen a vonatkozó jegyzőkönyv sem követelmény most/; helyettük is gyakorlat kerül megtartásra.)

  A félév első felében az általános távközlési alapok (jelek és csatornák leírása; átviteli csatornák; modulációk stb.) kerülnek bemutatásra; oktató: dr. Szabó Géza (az anyagrész lezárásaként az 1.ZH kerül megiratásra). Az anyagrészből egy HF kerül kiadásra (elfogadásra megy); valamint a gyakorlat keretében mérési feladatok is megoldásra kerülnek (jegyzőkönyv, elfogadásra megy).

  A félév második felében a konkrét járműfedélzeti kommunikációs megoldások kerülnek bemutatásra; oktató: dr. Aradi Szilárd (az anyagrész lezárásaként a 2.ZH kerül megiratásra).

   

  A tárgy félévközi jegye a két ZH pontátlaga alapján kerül meghatározásra (ha mindkét ZH legalább külön-külön elégséges, a HF elfogadva, a laborfeladatok teljesítve és a jegyzőkönyv elfogadva).

  ZH pótlás/javítás, labor pótlás, féléves feladatok késedelmes leadása a TVSZ szerint lehetséges.

  Egy elégtelen ZH pótZH-n javítható; ha mindkét ZH elégtelen (vagy a pótZH elégtelen), a teljes féléves anyagból összevontan megtartott pót-pót ZH teljesíthetó (ez utóbbi már díjköteles).